Turnike Sistemleri

TURNİKE GEÇİŞ SİSTEMLERİ günümüz geçiş kontrol (Akses kontrol) sistemlerinin önemli ekipmanlarından biridir. Turnike sistemlerine genel olarak turnikeli geçiş sistemleri denilmektedir. Herhangi bir binaya veya alana giriş-çıkışları düzenlemek ve sınırlandırmak için kullanılırlar. İç ve dış ortamlar için uygun modelleri mevcuttur. Daha çok tek başına değil de bir kontrol cihazı ile birlikte kullanılırlar. Bu cihazlar; proximity kart okuyucu, parmak izi okuyucu, yüz tanıma cihazı, el okuma cihazı, iris tanıma cihazı vb. olmaktadır.
Kullanım amaçları ve yerlerine göre değişik turnike tipleri mevcuttur.

Bel tipi turnike sistemleri: Bel tipi turnike sistemlerine çeşitli isimler verilmektedir. Bu turnikelere tripod turnike, üç kollu turnike gibi farklı isimler verilmektedir. Bel tipi turnikeler piyasada en fazla kullanılan turnike tipidir. Bu turnikeler plazalar, iş merkezleri, sanayi tesisleri, kamu kurumları gibi pek çok alanda giriş ve çıkışların düzenli olarak yapılmasında tercih edilmektedirler. Gövdeleri genellikle paslanmaz çelikten yapılmaktadır.

Boy tipi turnikeler daha çok stadlarda, hapishanelerde ve termal tesislerde kullanılmaktadır. Bu turnikeler genel olarak yüksek güvenlik gereksiniminden dolayı tercih edilirler. Bir alana yetkisiz kişilerin geçişini kesin olarak sınırlandırabilirler. Bel tipi turnikelerde rastlanan turnike üzerinden atlama olayı boy turnikelerinde engellenmiştir.

VIP Turnikeler: VIP turnike sistemleri diğer adı ile engelli geçiş kapıları, anlaşılabileceği gibi VIP geçişleri, engelli kişilerin geçişi ve taşınması gereken büyük malzemelerin geçişinde kullanılan turnike çeşitleridir. Belirtildiği gibi sadece özel amaçlar için kullanılırlar. Motorlu tipleri ve manuel tipleri bulunmaktadır. Camlı, alüminyum kollu veya paslanmaz çelik kollu olanları mevcuttur.

Hızlı Geçiş Turnikeleri: Bunlar daha çok metrolarda, hava limanlarında ve geçişin yoğun olduğu ve sistemin hızlı çalışmasının istendiği yerlerde kullanılır. Hızlı geçiş turnikelerinin kullanımı gün geçtikçe artmaktadır.

Tuvalet Turnikeleri: Genel tuvaletlerde genellikle jetonlu olarak kullanılmaktadırlar.

Hijyen Turnikeleri: 
Gıda fabrikalarında yoğun olarak kullanılmaktadır. Bir alana girecek kişilerin el ve ayaklarının dezenfekte edilmesini sağlamaktadırlar.

Market Turnikeleri: Daha çok elektromekanik yapıda olup marketlerde müşterilerin geçişlerini düzenlemektedir.

Demolar

Ten Rengi

Başlık Stili

Navigasyon Modu

Sayfa Düzeni

Genişlik
Kutulu